Zapečené těstoviny s rajčaty a mozzarellou
Suroviny
- 100 g Cibule
- 180 g Sýr Parmezán
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 20 g Bazalka
- 1200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 25 g Chilli paprička
- 400 g Těstoviny Orecchiette
- 20 g Olej slunečnicový
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 450 g Mozzarella
- 1500 ml Voda pitná
- 15 ml Ocet vinný červený
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1424 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 463.2 mg
- Vláknina 10378.3 mg
- Vitamín A 10378.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, chilli papričku, osmahneme, přilijeme rajčata i s nálevem, povaříme 20 minut a rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, přimícháme bazalkové lístky a zakápneme čeveným octem. Polovinu omáčky nalijeme na těstoviny a promícháme.
-
3
Pekáček vymažeme slunečnicovým olejem, na dno položíme polovinu ochucených těstovin, poklademe plátky mozzarelly, zalijeme polovinou zbylé omáčky, posypeme polovinou strouhaného parmezánu, zakryjeme druhou polovinou těstovin, poklademe zbytkem mozzarelly, zalijeme zbylou omáčkou a posypeme zbylým parmezánem. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a přibližně 15 až 20 minut zapékáme.
-
4
Těstoviny upravíme na talíře a podáváme.