Okatá kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 23 g
- Sodík 662 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 228.5 mg
- Draslík 602.3 mg
- Vláknina 6668 mg
- Vitamín A 6668 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka, ještě horké slijeme, zalijeme horkým mlékem a zakryté necháme dojít. Potom rozmačkáme na kaši, přidáme rozpuštěné máslo 50g, sůl,pepř, muškátový oříšek a šunku nakrájenou na kostičky. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků a hmotu nalijeme do máslem vymazaného pekáče.
-
2
Vlhkou lžící na povrchu uděláme v pravidelných rozestupech 6 důlků a vložíme do nich žloutky. Prostor mezi pokryjeme proužky slaniny, posypeme strouhaným sýrem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 15 minut.