Okatá kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 g Šunka dušená
  • 10 g Sůl
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 4 g Pepř bílý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 662 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 228.5 mg
  • Draslík 602.3 mg
  • Vláknina 6668 mg
  • Vitamín A 6668 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka, ještě horké slijeme, zalijeme horkým mlékem a zakryté necháme dojít. Potom rozmačkáme na kaši, přidáme rozpuštěné máslo 50g, sůl,pepř, muškátový oříšek a šunku nakrájenou na kostičky. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků a hmotu nalijeme do máslem vymazaného pekáče.

  • 2

    Vlhkou lžící na povrchu uděláme v pravidelných rozestupech 6 důlků a vložíme do nich žloutky. Prostor mezi pokryjeme proužky slaniny, posypeme strouhaným sýrem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 15 minut.

Komentáře k receptu