Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce
Suroviny
- 100 g Cibule
- 250 g Veka
- 500 g Jehněčí maso mleté
- 500 g Hovězí maso mleté
- 150 ml Víno červené
- 6 ml Olej slunečnicový
- 250 ml Pyré rajčatové
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 34 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 680.6 mg
- Vláknina 2057.4 mg
- Vitamín A 2057.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veku nakrájíme na kostky a namočíme do vína. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
2
V míse promícháme mleté maso s česnekem, cibulí, olivovým olejem, solí, pepřem, kmínem, petrželovou natí a vymačkanou vekou. Pod fólií necháme maso v chladničce několik hodin odležet.
-
3
Z masa tvarujeme válečky, které osmažíme na oleji. Usmažené válečky vložíme do zapékací mísy, zalijeme rajčatovým pyré a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 45 minut.