Rösti s ementálem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 10 g Sůl
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 516.4 mg
  • Vláknina 6250 mg
  • Vitamín A 6250 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, slijeme a necháme několik hodin stát. Potom je oloupeme, nakrájíme na slabé nudličky a vložíme na velkou pánev s rozehřátým máslem. Osolíme a dokonale promícháme, opékáme na mírném ohni a dřevěnou špachtlí brambory přitlačíme ke dnu, aby vznikla kompaktní hmota. Opékáme asi 10 minut a občas pánví zatřeseme, aby se nepřichytávaly ke dnu. Pečeme na velmi mírno, aby rösti byly propečené s kůrkou, ale ne připálené. V průběhu pečení přidáme nastrouhaný mentál, promícháme a dopečeme společně.

Komentáře k receptu