Hradecké pikantní hovězí plátky
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 13 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 92.8 mg
- Draslík 85.5 mg
- Vláknina 1926.9 mg
- Vitamín A 1926.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.
-
2
Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
-
3
V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm dozlatova nakrájenou cibuli, zasypeme ji paprikou, přidáme maso a krátce ho z obou stran osmahneme. Potom do hrnce přilijeme pivo a vmícháme chilli koření a maso dusíme, až je měkké.
-
4
Když je maso měkké, zahustíme šťávu moukou rozmíchanou ve vodě, necháme ji ještě krátce vařit a případně dochutíme pepřem a solí.
-
5
Hovězí plátky podáváme přelité zahuštěnou šťávou.