Hradecké pikantní hovězí plátky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 92.8 mg
  • Draslík 85.5 mg
  • Vláknina 1926.9 mg
  • Vitamín A 1926.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm dozlatova nakrájenou cibuli, zasypeme ji paprikou, přidáme maso a krátce ho z obou stran osmahneme. Potom do hrnce přilijeme pivo a vmícháme chilli koření a maso dusíme, až je měkké.

  • 4

    Když je maso měkké, zahustíme šťávu moukou rozmíchanou ve vodě, necháme ji ještě krátce vařit a případně dochutíme pepřem a solí.

  • 5

    Hovězí plátky podáváme přelité zahuštěnou šťávou.

Komentáře k receptu