Mušle v zelené omáčce
Suroviny
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 350 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Cibule
- 36 ks Mušle srdcovky
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 7 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 160.3 mg
- Vláknina 2092.3 mg
- Vitamín A 2092.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme omáčku: Dohladka rozmixujeme rybí vývar, olej, sherry, nasekaný česnek, nasekanou cibuli, hladkou mouku a petrželku. Směs vlijeme do kastrolu a zvolna vaříme 8 minut do zhoustnutí.
-
2
Potom přidáme očištěné mušle a pod pokličkou vaříme 12 minut, až se mušle otevřou. Hrncem občas potřeseme. Neotevřené mušle odstraníme.
-
3
Uvařené mušle scedíme a vsypeme do nahřáté polévkové mísy.
-
4
Omáčku zamícháme a pokud je hustá, dolijeme trochou vody. Podle chuti osolíme, opepříme a nalijeme na mušle. Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.