Polévka Estérel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1026 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 30.9 mg
- Draslík 1197.9 mg
- Vláknina 1066.7 mg
- Vitamín A 1066.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebrané bílé fazole dáme do misky a zalijeme studenou vodou.
-
2
Dýni oloupeme, překrojíme, odstraníme jádra a dužinu nakrájíme na kostičky o hraně 1,5 cm.
-
3
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci zpěníme máslo, na kterém nakrájenou cibuli lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Z fazolí slijeme vodu, ve které se máčely, dobře je propláchneme a spolu s kostičkami dýně přidáme do polévky. Osolíme, přivedeme k varu, pak stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme 2 hodiny.
-
4
Do polévky zavaříme nudle, krátce povaříme a zjemníme smetanou.