Polévka Cultivateur

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Celer bulvový
  • 120 g Mrkev kořen
  • 80 g Slanina vepřová
  • 250 g Houby čerstvé
  • 120 g Petržel kořen
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 1300 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 1033 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 23.2 mg
  • Draslík 1253.3 mg
  • Vláknina 5708.2 mg
  • Vitamín A 5708.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 210.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer, mrkev a petržel oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby dobře očistíme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    V hrnci rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme zeleninu s houbami, krátce zasmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu, potom plamen stáhneme a na mírném ohni vaříme hodinu a půl.

  • 3

    Nakonec polévku zjemníme mlékem.

Komentáře k receptu