Plzeňské vepřové s křenem a feferonkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 35 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 125.6 mg
- Draslík 900.7 mg
- Vláknina 4581.8 mg
- Vitamín A 4581.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Feferonku podélně rozřízneme, zbavíme jadérek, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Křen oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme.
-
2
Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme, osolíme a promícháme se Solamylem.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené maso na něm prudce osmažíme za stálého míchání ze všech stran. Pak do pánve přisypeme nakrájenou cibuli a krátce ji smažíme, přilijeme pivo, vmícháme kousky feferonek, kečup a worcesterovou omáčku a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.
-
4
Masovou směs rozdělíme na servírovací talíře a podáváme posypanou nastrouhaným křenem. Vhodnou přílohou je chléb.