Plzeňský pivní masový špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 46 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 151.1 mg
- Draslík 860.6 mg
- Vláknina 2489.8 mg
- Vitamín A 2489.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.
-
2
Feferonky rozkrájíme na kousky.
-
3
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, které opepříme a osolíme.
-
4
Na grilovací jehly nebo špejle pak střídavě napichujeme připravené kousky masa a slaniny, kolečka cibule a plátky feferonek. Špízy naskládáme do mísy, zalijeme pivem a necháme alespoň hodinu v chladnu odležet. Uleželé pak zvolna upečeme v pánvi nebo zapékací míse v rozehřátém oleji, během pečení je přeléváme výpekem.