Hovězí roštěnec s růžičkovou kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 300 g Kapusta růžičková
  • 50 g Šunka uzená
  • 400 g Bambusové výhonky
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Feferony
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 dl Vývar slepičí
  • 0.23 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 642 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 179.7 mg
  • Draslík 923.2 mg
  • Vláknina 11129.5 mg
  • Vitamín A 11129.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, očistíme, nakrájíme na tenké nudličky, které v misce smícháme spolu s půlkou škrobu. Potom přidáme dva bílky, sůl, pepř, misku přiklopíme poklicí, necháme v lednici cca 120 minut.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka opečeme připravené maso. Z pánve slijeme trochu oleje, přidáme na tenké proužky nakrájené bambusové výhonky, drobně pokrájené feferonky a chvilku podusíme. Přidáme med, přilijeme připravenou zálivku, vložíme maso a opět necháme chvilku dusit. Nakonec ke všem surovinám přimícháme uvařené růžičkové kapustičky, jídlo dochutíme solí, pepřem. Zlehka zamícháme a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a uvaříme ji v hrnci s osolenou vodou do měkka, uvařené scedíme.

  • 4

    Příprava zálivky: do kastrůlku vlijeme vývar, přidáme sójovou omáčku a zbytek škrobu, na mírném ohni chvilku povaříme na hustší zálivku.

  • 5

    Hotové jídlo rozporcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme na tenké nudličky nakrájenou šunkou a jídlo podáváme.

Komentáře k receptu