Hovězí roštěnec s růžičkovou kapustou
Suroviny
- 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 300 g Kapusta růžičková
- 50 g Šunka uzená
- 400 g Bambusové výhonky
- 60 ml Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Feferony
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 4 dl Vývar slepičí
- 0.23 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 28 g
- Sodík 642 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 179.7 mg
- Draslík 923.2 mg
- Vláknina 11129.5 mg
- Vitamín A 11129.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso odblaníme, očistíme, nakrájíme na tenké nudličky, které v misce smícháme spolu s půlkou škrobu. Potom přidáme dva bílky, sůl, pepř, misku přiklopíme poklicí, necháme v lednici cca 120 minut.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka opečeme připravené maso. Z pánve slijeme trochu oleje, přidáme na tenké proužky nakrájené bambusové výhonky, drobně pokrájené feferonky a chvilku podusíme. Přidáme med, přilijeme připravenou zálivku, vložíme maso a opět necháme chvilku dusit. Nakonec ke všem surovinám přimícháme uvařené růžičkové kapustičky, jídlo dochutíme solí, pepřem. Zlehka zamícháme a stáhneme ze sporáku.
-
3
Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a uvaříme ji v hrnci s osolenou vodou do měkka, uvařené scedíme.
-
4
Příprava zálivky: do kastrůlku vlijeme vývar, přidáme sójovou omáčku a zbytek škrobu, na mírném ohni chvilku povaříme na hustší zálivku.
-
5
Hotové jídlo rozporcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme na tenké nudličky nakrájenou šunkou a jídlo podáváme.