Ovocný sorbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 84.9 mg
- Vláknina 6560 mg
- Vitamín A 6560 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr a provaříme. Necháme vychladnout, přimícháme ovoce a rozmixujeme. Podle chuti můžeme zakápnout limetkovou šťávou.
-
2
Směs nalijeme do formiček a vložíme do mrazáku. Každých 20 minut sorbet promícháme, aby se neoddělovala tekutina od ovoce. Takto postupujeme až do úplného ztuhnutí.
-
3
Sorbet podáváme samostatně nebo jako součást různých dezertů.