Tuřín s vařeným vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 35 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 58.8 mg
- Vláknina 1016.5 mg
- Vitamín A 1016.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2552.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuřín oškrabeme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Dáme je do velkého síta, přelijeme vařící vodou (1-2 litry) a necháme okapat.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, dáme na něj cukr, když se pomalu za stálého míchání začne rozpouštět, přidáme tuřín, za stálého míchání smažíme dozlatova. Přilijeme vývar z vepřového masa, 2 špetky soli a pod poklicí dusíme doměkka.
-
3
Vařené vepřové maso nakrájíme na kostky a přidáme k podušenému tuřínu.
-
4
V 0.5 dl rozmícháme 1.5 lžíce kukuřičného škrobu (Maizeny) a přimícháme k tuřínu a masu. Dochutíme mletým novým kořením, mletým zázvorem, podle chuti i solí a podáváme.