Tuřín s vařeným vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 400 g Vepřové maso libové
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 ks Tuřín
  • 0.5 špetka Sůl
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 dl Masový vývar
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 58.8 mg
  • Vláknina 1016.5 mg
  • Vitamín A 1016.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2552.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuřín oškrabeme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Dáme je do velkého síta, přelijeme vařící vodou (1-2 litry) a necháme okapat.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, dáme na něj cukr, když se pomalu za stálého míchání začne rozpouštět, přidáme tuřín, za stálého míchání smažíme dozlatova. Přilijeme vývar z vepřového masa, 2 špetky soli a pod poklicí dusíme doměkka.

  • 3

    Vařené vepřové maso nakrájíme na kostky a přidáme k podušenému tuřínu.

  • 4

    V 0.5 dl rozmícháme 1.5 lžíce kukuřičného škrobu (Maizeny) a přimícháme k tuřínu a masu. Dochutíme mletým novým kořením, mletým zázvorem, podle chuti i solí a podáváme.

Komentáře k receptu