Plzeňské bramborové placky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 7 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 838.3 mg
- Vláknina 13180 mg
- Vitamín A 13180 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v dostatečném množství osolené vody. Mírně vychladlé uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme.
-
2
V míse je smícháme s moukou a prolisovaným česnekem, osolíme a vypracujeme těsto.
-
3
Z těsta tvoříme placky a pečeme je z obou stran na malém množství rozehřátého sádla v pánvi.