Plzeňské bramborové placky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 838.3 mg
  • Vláknina 13180 mg
  • Vitamín A 13180 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v dostatečném množství osolené vody. Mírně vychladlé uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme.

  • 2

    V míse je smícháme s moukou a prolisovaným česnekem, osolíme a vypracujeme těsto.

  • 3

    Z těsta tvoříme placky a pečeme je z obou stran na malém množství rozehřátého sádla v pánvi.

Komentáře k receptu