Klobásy dušené v černém pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 15 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 75.8 mg
- Vláknina 1756.3 mg
- Vitamín A 1756.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme sádlo a ze všech stran na něm opečeme klobásy. Pak přisypeme cibuli, necháme ji zesklovatět, zaprášíme moukou a krátce ji osmažíme. Do pánve přilijeme pivo, podle chuti přidáme pepř a sůl, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 15 minut.
-
3
Petrželku omyjeme studenou vodou, necháme okapat a najemno ji nasekáme.
-
4
Dušené klobásy podáváme teplé, posypané nakrájenou petrželkou.