Smažená hlíva s omáčkou z bazalky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hlíva ústřičná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Bazalka
  • 6 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 183.1 mg
  • Vláknina 1901.3 mg
  • Vitamín A 1901.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata ponoříme do vroucí vody, odstraníme slupku a jadérka a nakrájíme na kostičky. Olivový olej smícháme s octem, osolíme, opepříme a vzniklou směsí zalijeme rajčata.

  • 2

    Bazalku omyjeme, necháme oschnout, podélně nakrájíme a přidáme do zálivky. Hlívy pečlivě očistíme a odstraníme tuhé části. Na zbytku oleje osmažíme a vidličkou je rozmělníme.

  • 3

    Česnek zbavíme slupky a prolisujeme k houbám. Osolíme a opepříme. Houby zalijeme zálivkou a podáváme.

Komentáře k receptu