Smažená hlíva s omáčkou z bazalky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 11 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 183.1 mg
- Vláknina 1901.3 mg
- Vitamín A 1901.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata ponoříme do vroucí vody, odstraníme slupku a jadérka a nakrájíme na kostičky. Olivový olej smícháme s octem, osolíme, opepříme a vzniklou směsí zalijeme rajčata.
-
2
Bazalku omyjeme, necháme oschnout, podélně nakrájíme a přidáme do zálivky. Hlívy pečlivě očistíme a odstraníme tuhé části. Na zbytku oleje osmažíme a vidličkou je rozmělníme.
-
3
Česnek zbavíme slupky a prolisujeme k houbám. Osolíme a opepříme. Houby zalijeme zálivkou a podáváme.