Vaječná pomazánka s rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 100 g Moravské uzené maso
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Rukola
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 331.6 mg
  • Draslík 164.5 mg
  • Vláknina 250 mg
  • Vitamín A 250 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem uvařená vejce rozkrojíme podélně a vyjmeme žloutky. Vložíme je do misky a rozmačkáme.

  • 2

    Přidáme jogurt, hořčici a vše dohladka rozšleháme.

  • 3

    Uzené a bílky nakrájíme na kousky.

  • 4

    Omyjeme a nasekáme rukolu.

  • 5

    Do mísy přidáme uzené, rukolu, bílky a dochutíme solí.

  • 6

    Promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu