Nadýchaná pražská omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Džem meruňkový
  • 0.29 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 497.6 mg
  • Draslík 155.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Do sněhu opatrně přimícháme žloutky a mouku.

  • 2

    V kulaté žáruvzdorné míse nebo pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme na něj těsto a upečeme omeletu. Během pečení ji neobracíme!

  • 3

    Upečenou omeletu potřeme džemem, v půlce překlopíme, pocukrujeme a podáváme.

Komentáře k receptu