Dušená husí játra s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 28 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 653.8 mg
- Draslík 503.9 mg
- Vláknina 7899.5 mg
- Vitamín A 7899.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 6.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a je na krájíme na plátky.
-
2
Játra omyjeme, osušíme a propícháme plátky mandlí.
-
3
V zapékací míse rozehřejeme olej, přisypeme do hřebíček a kuličky pepře a játra dusíme, až jsou měkká. Pak je osolíme, vyjmeme z ojele a necháme vychladnout.
-
4
Vychladlá játra nakrájíme a podáváme přelitá šťávou, z které jsme odstranili koření.