Černá pražská polévka
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 150 g Slanina vepřová
- 12 g Sádlo škvařené
- 250 g Vepřový bok uzený
- 250 g Hovězí maso přední
- 150 g Cukr krystal
- 2 ks Cibule
- 1 ks Kapusta růžičková
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 293 g
- Sodík 2317 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 96.5 mg
- Draslík 1104 mg
- Vláknina 13892.2 mg
- Vitamín A 13892.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Kapustu opláchneme studenou vodou. Mrkev, celer a petržel oškrábeme a omyjeme. Zeleninu nakrájíme na malé kousky. Slaninu, hovězí maso a uzený bok rozkrájíme na kostičky.
-
2
V pánvi rozehřejeme sádlo, vyškvaříme na něm nakrájenou slaninu a pak dohněda osmažíme připravenou zeleninu.
-
3
V hrnci přivedeme k varu vývar s masem, přimícháme do něj směs zeleniny a slaniny z pánve a vaříme přibližně 30 minut. Pak uvařenou a měkkou zeleninu propasírujeme a dáme zpět do vývaru.
-
4
V malé pánvi necháme zkaramelizovat dvě třetiny cukru, přimícháme k němu zbylý cukr a vmícháme ho do polévky. Polévku s cukrem necháme provařit a dochutíme ji pepřem a solí.