Těstoviny s žampionovou smetanovou směsí
Suroviny
- 200 g Smetana 12% (konzumní)
- 50 g Sýr Parmezán
- 400 g Těstoviny konzumní
- 200 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 0.56 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 13 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 28.5 mg
- Draslík 222.3 mg
- Vláknina 2202.3 mg
- Vitamín A 2202.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny podle vlastního výběru dáme vařit v dostatečném množství osolené vody.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Žampiony omyjeme, necháme okapat a pak nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme na jemno.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, plátky hub na něm prudce osmažíme, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a za stálého míchání ještě chvíli smažíme. Potom přimícháme smetanu, dochutíme tymiánem, pepřem a solí, vše necháme pod pokličkou 10 minut vařit. Pak směs ještě jednou dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí a smícháme s nakrájenou petrželkou.
-
4
Uvařené těstoviny slijeme a necháme v sítu okapat a pak je smícháme se žampionovou směsí.
-
5
Podáváme teplé, posypané nastrouhaným parmezánem.