Čína z kuřecích prsou
Suroviny
- 300 g Hlíva ústřičná
- 120 g Jablka
- 800 g Kuřecí prsa
- 300 g Pórek
- 60 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Omáčka ústřicová
- 2 špetka Zázvor mletý
- 2 špetka Koriandr mletý
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 2 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 21 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 923.9 mg
- Vláknina 4066.9 mg
- Vitamín A 4066.9 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Očištěný pórek i se zelenou částí nakrájíme na delší nudličky, očištěné houby nakrájíme na kostky, oloupané jablko bez jádřince nakrájíme na kostičky.
-
2
Maso okořeníme, vmícháme bramborovou moučku a na oleji zprudka osmažíme. Poté vmícháme jablko s houbami, pórek a podusíme. Nakonec přidáme sójovou i ústřicovou omáčku a vmícháme kečup.