Hovězí závitek s houbami a kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 20 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 116.9 mg
- Draslík 2749.3 mg
- Vláknina 23229.5 mg
- Vitamín A 23229.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 603 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby namočíme na 15 až 30 minut do vlažné vody, pak je slijeme a necháme v sítu okapat.
-
2
Z kapusty odstraníme vnější listy, 8 pěkných zdravých opatrně odebereme a krátce je povaříme v osolené vařící vodě. Listy pak necháme okapat. Suché rozložíme na pracovní plochu tak, aby vytvořily obdélník o rozměru přibližně 30 x 20 cm.
-
3
Zbylou kapustu opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na větší kousky.
-
4
Hovězí maso omyjeme a osušíme, rozklepeme na velký plátek, který opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran prudce osmažíme. Pak ho vyjmeme a položíme na kapustové listy.
-
5
Nakrájenou kapustu krátce podusíme ve výpeku po smažení masa a zalijeme vývarem.
-
6
Houby rovnoměrně rozprostřeme na maso, listy s masem stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky nebo pevnou nití.
-
7
Do pekáče rozložíme směs z pánve, přidáme závitek, pekáč přikryjeme a pečeme 30 minut v troubě, předehřáté na 160 stupňů. Pak pekáč odkryjeme a pečeme ještě 10 až 15 minut.
-
8
Upečený závitek nakrájíme na plátky, zeleninu ochutíme pepřem a solí. Maso podáváme samostatně na talířích s listy kapusty, zeleninu v misce.