Cuketa a žampiony v těstíčku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Cuketa
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Sůl
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Bazalka
  • 6 g Citronová kůra
  • 16.8 g Olej slunečnicový
  • 20 g Olej olivový extra panenský
  • 250 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 208.1 mg
  • Vláknina 2236.5 mg
  • Vitamín A 2236.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu nakrájíme na kroužky tak, že ji nejdříve nakrájíme na silnější kolečka a nožem opatrně vyřízneme střed se semínky. Ze žampionů vybereme menší kousky.

  • 2

    Do misky nasypeme mouku, sůl, strouhanou citronovou kůru, přilijeme bílé víno a trochu olivového oleje. Vymícháme těstíčko, ve kterém obalujeme jednotlivé kousky cukety a žampiony. V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přiložíme obalenou zeleninu a usmažíme dozlatova. Můžeme použít i fritovací hrnec.

  • 3

    Usmažené kousky upravíme na servírovací mísu, posypeme posekanou čerstvou bazalkou a podáváme s nějakou pikantní omáčkou nebo dipem.

Komentáře k receptu