Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 300 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 8342.5 mg
- Vitamín A 8342.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mléka, krupice a soli uvaříme hustou kaši, kterou nalijeme do máslem vymazané formy.
-
2
Po vychladnutí z kaše vykrojíme vykrajovátkem na cukroví čtyřlístky a dáme je stranou.
-
3
Očistíme mrkev, omyjeme a nastrouháme.
-
4
Z mouky a másla uděláme jíšku, podusíme na ní mrkev, zalijeme vodou a 15 minut povaříme.
-
5
Poté rozmixujeme.
-
6
Opatrně dáme do polévky čtyřlístky a podáváme.