Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mrkev kořen
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 300 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 8342.5 mg
  • Vitamín A 8342.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mléka, krupice a soli uvaříme hustou kaši, kterou nalijeme do máslem vymazané formy.

  • 2

    Po vychladnutí z kaše vykrojíme vykrajovátkem na cukroví čtyřlístky a dáme je stranou.

  • 3

    Očistíme mrkev, omyjeme a nastrouháme.

  • 4

    Z mouky a másla uděláme jíšku, podusíme na ní mrkev, zalijeme vodou a 15 minut povaříme.

  • 5

    Poté rozmixujeme.

  • 6

    Opatrně dáme do polévky čtyřlístky a podáváme.

Komentáře k receptu