Chléb s čokoládovým krémem
Suroviny
- 300 g Máslo čerstvé
- 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Cukr krupice
- 100 g Cukr moučkový
- 150 g Čokoláda na vaření
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1072 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 64 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 248.2 mg
- Draslík 79.2 mg
- Vláknina 6989.6 mg
- Vitamín A 6989.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
100 g čokolády na vaření rozpustíme v mléce, poté přidáme 200 g másla a necháme vychladnout. Do směsi přidáme 200 g cukru, vejce, mouku, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva a pořádně zamícháme.
-
2
Vzniklé těsto nalijeme do domácí pekárny a zapneme program Pečení.
-
3
Ve vodní lázni rozpustíme zbylých 50 g čokolády na vaření a necháme zchladnout, ale ne ztuhnout.
-
4
V jiné misce utřeme 100 g másla s moučkovým cukrem, žloutkem a 1 lžíci kakaa. Do směsi pomalu přimícháme rozpuštěnou čokoládu na hladký krém, kterým potřeme vychladlý chléb.