Teplý salát z brokolice
Suroviny
- 10 g Zázvor celý
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Solamyl
- 2 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 1 ks Brokolice
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 hrst Fazolové lusky zelené
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 5 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1407.3 mg
- Vláknina 30560 mg
- Vitamín A 30560 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 237.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si nálev, smícháme sójovou omáčku, dvě lžičky škrobu, cukr a ocet. Zamícháme, aby se vše spojilo.
-
2
Doplníme směs studenou vodou na 250ml, promícháme a necháme chvíli odležet.
-
3
V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a smažíme 3 minuty. Přidáme nastrouhaný zázvor, nakrájenou mrkev a rozebranou brokolici na růžičky. Potom přidáme nakrájené fazolky a fenykl. Dusíme 5 minut.
-
4
Zeleninu přelijeme připraveným nálevem, zamícháme a hřejeme, dokud se nezačne směs vařit.
-
5
Hotový salát posypeme mandlovými lupínky a podáváme teplý.