Lázeňská omeleta s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 42 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 670.4 mg
- Draslík 244.8 mg
- Vláknina 4096 mg
- Vitamín A 4096 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky z kompotu necháme okapat.
-
2
Vajíčka rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a poloviny cukru vyšleháme tuhý sníh, pak do něj zlehka vmícháme žloutky a mouku.
-
3
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní připravené omeletové těsto, posypeme ho borůvkami a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Upečenou omeletu rozdělíme na talíře, posypeme zbylým moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku a podáváme.
-
5
Šlehačku můžeme ještě mírně přelít kompotovou šťávou.