Lázeňská omeleta s borůvkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Cukr vanilka
  • 50 g Cukr moučkový
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2.5 dl Kompot borůvkový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 792 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 670.4 mg
  • Draslík 244.8 mg
  • Vláknina 4096 mg
  • Vitamín A 4096 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky z kompotu necháme okapat.

  • 2

    Vajíčka rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a poloviny cukru vyšleháme tuhý sníh, pak do něj zlehka vmícháme žloutky a mouku.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní připravené omeletové těsto, posypeme ho borůvkami a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Upečenou omeletu rozdělíme na talíře, posypeme zbylým moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme ušlehanou šlehačku a podáváme.

  • 5

    Šlehačku můžeme ještě mírně přelít kompotovou šťávou.

Komentáře k receptu