Hrušky zapečené s pikantní směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1663 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 97.1 mg
- Draslík 660.5 mg
- Vláknina 17771.5 mg
- Vitamín A 17771.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky omyjeme, podélně rozpůlíme a vyřízneme z nich jádřince.
-
2
Slaninu a sýr nakrájíme na malé kousky, které smícháme. Směs můžeme ještě dochutit pepřem a solí.
-
3
Půlky hrušek vložíme do vymazané zapékací formy, na ně rozložíme slaninu se sýrem a půlky vlašských ořechů.
-
4
Hrušky pečeme přibližně 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.
-
5
Upečené hrušky s náplní podáváme s borůvkovým kompotem.