Hrušky zapečené s pikantní směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 3 ks Hrušky
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Kompot borůvkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1663 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 97.1 mg
  • Draslík 660.5 mg
  • Vláknina 17771.5 mg
  • Vitamín A 17771.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky omyjeme, podélně rozpůlíme a vyřízneme z nich jádřince.

  • 2

    Slaninu a sýr nakrájíme na malé kousky, které smícháme. Směs můžeme ještě dochutit pepřem a solí.

  • 3

    Půlky hrušek vložíme do vymazané zapékací formy, na ně rozložíme slaninu se sýrem a půlky vlašských ořechů.

  • 4

    Hrušky pečeme přibližně 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.

  • 5

    Upečené hrušky s náplní podáváme s borůvkovým kompotem.

Komentáře k receptu