Domácí veka

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 0.75 kostka Droždí
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 321 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 5040 mg
  • Vitamín A 5040 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku vsypeme do mísy, vyhloubíme v ní důlek a do něj rozdrobíme droždí. Zalijeme trochou vlažné vody a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Potom přidáme olivový olej (2 polévkové lžíce), sůl a zbylou vodu. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvarujeme velký bochník. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.

  • 3

    Vykynuté těsto rozdělíme na 3 části a vyválíme z nich válečky. Necháme je 20 minut kynout na plechu vyloženém pečicím papírem.

  • 4

    Nakonec veky potřeme olivovým olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia 20 minut.

Komentáře k receptu