Tortilla pro alergiky na laktózu a na ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 63 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 1 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 30.7 mg
- Draslík 15.9 mg
- Vláknina 733.8 mg
- Vitamín A 733.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme oba druhy mouky (asi 5 lžic hladké mouky si necháme na poprašování) a přidáme špetku soli.
-
2
V další misce rozklepneme a rozšleháme vejce a vlijeme ho k mouce. Přidáme vodu a rozmícháme v řídkou kaši.
-
3
Rozložíme si ubrousek, který poprášíme moukou.
-
4
Menší pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme na plotně a snížíme teplotu. Sběračkou nalijeme osminu hmoty na pánev a rozlijeme ji pohybem pánve, aby se hmota dostala na celou plochu. Smažíme, dokud se placce nezačnou kroutit okraje. Potom ji obrátíme na druhou stranu a osmažíme také. Hotovou z pánve přemístíme na ubrousek a zaprášíme moukou. Překryjeme dalším ubrouskem, který také zaprášíme moukou. Smažíme další tortilly, po každém smažení prohřejeme pánev a promícháme hmotu.
-
5
Hotové necháme vychladnout. Plníme různými náplněmi a srolujeme.