Tortilla pro alergiky na laktózu a na ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 55 g Mouka kukuřičná
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 63 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 30.7 mg
  • Draslík 15.9 mg
  • Vláknina 733.8 mg
  • Vitamín A 733.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme oba druhy mouky (asi 5 lžic hladké mouky si necháme na poprašování) a přidáme špetku soli.

  • 2

    V další misce rozklepneme a rozšleháme vejce a vlijeme ho k mouce. Přidáme vodu a rozmícháme v řídkou kaši.

  • 3

    Rozložíme si ubrousek, který poprášíme moukou.

  • 4

    Menší pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme na plotně a snížíme teplotu. Sběračkou nalijeme osminu hmoty na pánev a rozlijeme ji pohybem pánve, aby se hmota dostala na celou plochu. Smažíme, dokud se placce nezačnou kroutit okraje. Potom ji obrátíme na druhou stranu a osmažíme také. Hotovou z pánve přemístíme na ubrousek a zaprášíme moukou. Překryjeme dalším ubrouskem, který také zaprášíme moukou. Smažíme další tortilly, po každém smažení prohřejeme pánev a promícháme hmotu.

  • 5

    Hotové necháme vychladnout. Plníme různými náplněmi a srolujeme.

Komentáře k receptu