Hranolky z trouby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kg Brambory rané
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.2 mg
  • Vláknina 6500 mg
  • Vitamín A 6500 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omyté, velké nové brambory osušíme a neloupeme. Pokrájíme je na hranolky (1-1.5 cm). Rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Mezi hranolkami zachováme malé mezery. Osolíme je, pokapeme olivovým olejem a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme přibližně 35-40 minut a ihned podáváme.

Komentáře k receptu