Rajčata zapečená s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 13 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 26.4 mg
- Draslík 511 mg
- Vláknina 5197.5 mg
- Vitamín A 5197.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, parmezán nastrouháme najemno a smícháme s pepřem. Rajčata vcelku obalíme v parmezánu, pekáček vymažeme máslem, rajčata do něj vyskládáme a krátce v troubě zapečeme. Podle velikosti rajčat zapékáme 7 až 10 minut.
-
2
Pekáček vyndáme, rajčatové koule opatrně vyjmeme z pekáčku, upravíme na talíře a podáváme s plátky bílé veky. Jestliže nám zbyl nějaký parmezán, posypeme ještě rajčata na talířích.