Cipetky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1273 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 141.6 mg
- Vláknina 4440 mg
- Vitamín A 4440 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vejce, soli a oleje vypracujeme tuhé těsto, které necháme zakryté 1 hodinu uležet.
-
2
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, z těsta odtrháváme malé kousky a házíme do vroucí vody. Vaříme podle velikosti asi 4-5 minut, vyjmeme nebo scedíme a necháme okapat. Použít můžeme do polévek nebo jako přílohu.