Mentolové bonbony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 0 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 120 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 26.1 mg
- Vláknina 48 mg
- Vitamín A 48 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílek vyšleháme společně s cukrem (450g), citrónovou šťávou a alkoholem do hladké směsi.
-
2
Polovinu přendáme do druhé misky, druhou část obarvíme zeleným barvivem.
-
3
Hmotu přendáme na cukrem posypané prkénko a poprášíme cukrem i na povrchu. Těsto chvíli hněteme, poté vyválíme do plátu o síle 1cm.
-
4
Vykrajujeme malými vykrajovátky.
-
5
Hotové bonbony přeskládáme do uzavíratelné nádoby, vrstvy prokládáme papírem na pečení. Necháme uzavřené v chladu odpočinout 24 hodin.