Fazole po prlešsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 896 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 42 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 2512.8 mg
- Vláknina 38223.2 mg
- Vitamín A 38223.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka.
-
2
Uvařené fazole scedíme a vsypeme do vymaštěné zapékací mísy. Škvarky i se sádlem rozehřejeme a vmícháme do nich strouhanku. Chvíli smažíme a potom směs vmícháme do fazolí. Pokrm zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a dáme zapéci do středně vyhřáté trouby.
-
3
Podáváme s kysaným zelím nebo s červenou řepou.