Marmeláda z čerstvých třešní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 1 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 244.5 mg
- Vláknina 3666.7 mg
- Vitamín A 3666.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2796 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třešně očistíme, otrháme stopky, důkladně omyjeme a vypeckujeme. Poté je umeleme na masovém mlýnku a přemístíme do kastrolu. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Přidáme cukr a znovu vaříme, dokud se nerozpustí a džem nemá požadovanou konzistenci.
-
2
Horkou marmeládu ihned rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.