Kuřecí játra s borůvkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 400 g Játra kuřecí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Kompot borůvkový
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 559 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 779 mg
  • Draslík 575.6 mg
  • Vláknina 737 mg
  • Vitamín A 737 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí játra dobře omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Slaninu nakrájíme na plátky. Kousky jater zabalíme do plátků slaniny a opečeme je ze všech stran v pánvi na rozehřátém oleji.

  • 2

    Do druhé rozehřáté pánve bez tuku dáme borůvkový kompot, přimícháme smetanu, směs necháme přejít varem a pak vaříme na mírném ohni za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.

  • 3

    Teplou omáčku nalijeme na talíře, přidáme játra, posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu