Kuřecí čtvrtky pečené na borůvkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 824 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 56 g
- Sodík 1062 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 38.5 mg
- Vláknina 10900 mg
- Vitamín A 10900 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky přebereme, opláchneme studenou vodou, necháme je okapat a pak mírně rozmačkáme.
-
2
Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme, osolíme a dáme do pekáče, který jsme vymazali máslem. Posypeme grilovacím kořením, podlijeme vodou a přiklopené pečeme v troubě, předehřáté na 220 stupňů. Když maso změkne, přidáme k němu borůvky a bez pokličky ho dopečeme, až má zlatavou křupavou kůrku. Během dopékání ho přelíváme výpekem s borůvkami.