Vejce se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 41 g
- Sodík 2011 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 795 mg
- Draslík 608 mg
- Vláknina 159 mg
- Vitamín A 159 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve opatrně rozklepneme vejce do skleničky, abychom neporušili žloutky.
-
2
Uzený, nejlépe polosušený bok nakrájíme na plátky, které z jedné strany opečeme na rozpálené teflonové pánvi bez tuku. Stáhneme oheň na minimum, plátky masa otočíme a doprostřed přidáme máslo, na které ihned nalijeme vejce ze skleničky tak, abychom neporušili žloutky a bílek se dobře roztekl po celé pánvičce.
-
3
Dopékáme pomalu, jinak se slanina spálí a zhořkne. Nakonec osolíme a opepříme čerstvě umletým černým pepřem.