Švestky kompotované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 315 mg
- Vláknina 5600 mg
- Vitamín A 5600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky a rozkrojíme na poloviny. Odstraníme pecky a švestky rozdělíme do sklenic.
-
2
Cukr rozmícháme ve vodě, svaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme ovoce. Sklenice dobře zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.