Lokše z brambor a zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 16 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 14.6 mg
- Draslík 518.5 mg
- Vláknina 6250 mg
- Vitamín A 6250 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Zelí vymačkáme a nakrájíme najemno. Nastrouhané brambory v míse smícháme s nakrájeným zelím, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto.
-
2
Těsto rozdělíme na kousky, z kterých vytvoříme malé placičky. Pečeme je na suchém plechu nebo pánvi z obou stran, upečené omastíme rozpuštěným sádlem.