Nákyp s borůvkami a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krystal
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Borůvky
  • 1 kg Jablka
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Cukr vanilka
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 123 g
  • Cholesterol 202 mg
  • Draslík 519 mg
  • Vláknina 21500 mg
  • Vitamín A 21500 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky z kompotu scedíme a necháme v cedníku okapat.

  • 2

    Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, dužninu nakrájíme na kostičky, posypeme polovinou připraveného cukru a přidáme borůvky.

  • 3

    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky smícháme s moukou, 2 lžícemi másla a zbylým cukrem, přimícháme k nim sníh z bílků a pak ještě borůvky s jablky.

  • 4

    Zapékací formu vymažeme zbylým máslem, vlijeme do ní těsto s ovocem a ve středně vyhřáté troubě nákyp upečeme dozlatova.

  • 5

    Nákyp podáváme teplý, posypaný vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu