Nákyp s borůvkami a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 125 g
- Tuky 18 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 123 g
- Cholesterol 202 mg
- Draslík 519 mg
- Vláknina 21500 mg
- Vitamín A 21500 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky z kompotu scedíme a necháme v cedníku okapat.
-
2
Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, dužninu nakrájíme na kostičky, posypeme polovinou připraveného cukru a přidáme borůvky.
-
3
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky smícháme s moukou, 2 lžícemi másla a zbylým cukrem, přimícháme k nim sníh z bílků a pak ještě borůvky s jablky.
-
4
Zapékací formu vymažeme zbylým máslem, vlijeme do ní těsto s ovocem a ve středně vyhřáté troubě nákyp upečeme dozlatova.
-
5
Nákyp podáváme teplý, posypaný vanilkovým cukrem.