Pošumavská kulajda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 16 g
- Sodík 501 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 155.2 mg
- Draslík 699 mg
- Vláknina 6025.5 mg
- Vitamín A 6025.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přibližně půl hodiny před vařením promyjeme 15-17 g sušených hub, dáme je do misky a zalijeme vodou (2 dl). Necháme je bobtnat 30 minut.
-
2
Oloupeme a omyjeme brambory. Nakrájíme je na kostičky, dáme do hrnce s 8 dl vody, 1.5 lžičkou soli a kmínem. Houby i s vodou přidáme k bramborám a společně je vaříme 20 minut.
-
3
Poté přilijeme kysanou smetanu, ve které jsme rozkvedlali vejce s pepřem. Vaříme další 3-4 minuty, přimícháme omytý, drobně pokrájený kopr s pažitkou, polévku podle chuti dosolíme a podáváme.