Pirohy plněné borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 35 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 167.7 mg
- Draslík 106.5 mg
- Vláknina 4200 mg
- Vitamín A 4200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, důkladně je v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
V míse z mouky, másla, lžičky cukru, jednoho vajíčka a studené vody uhněteme hladké těsto, které dáme na 30 minut do chladničky. Druhé vajíčko v misce rozšleháme.
-
3
Okapané borůvky smícháme s cukrem a Solamylem.
-
4
Těsto rozválíme a vykrájíme z něj čtverce velké přibližně 10 x 10 cm a okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na každý kousek těsta dáme borůvky, těsto přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník a kraje k sobě pevně přitiskneme.
-
5
Na plech rozložíme pečicí papír, přendáme na něj připravené pirohy a potřeme je zbylým rozšlehaným vajíčkem.
-
6
Pirohy pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Podáváme teplé.