Pirohy plněné borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Borůvky
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 167.7 mg
  • Draslík 106.5 mg
  • Vláknina 4200 mg
  • Vitamín A 4200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, důkladně je v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V míse z mouky, másla, lžičky cukru, jednoho vajíčka a studené vody uhněteme hladké těsto, které dáme na 30 minut do chladničky. Druhé vajíčko v misce rozšleháme.

  • 3

    Okapané borůvky smícháme s cukrem a Solamylem.

  • 4

    Těsto rozválíme a vykrájíme z něj čtverce velké přibližně 10 x 10 cm a okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na každý kousek těsta dáme borůvky, těsto přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník a kraje k sobě pevně přitiskneme.

  • 5

    Na plech rozložíme pečicí papír, přendáme na něj připravené pirohy a potřeme je zbylým rozšlehaným vajíčkem.

  • 6

    Pirohy pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu