Špekáčkový guláš
Suroviny
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Polévkové kostky Vitana
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 5 dkg Slanina vepřová
- 30 dkg Špekáčky
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2116 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 214 g
- Sodík 653 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 309 mg
- Draslík 258.5 mg
- Vláknina 3834.6 mg
- Vitamín A 3834.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu pokrájíme nadrobno, vyškvaříme, přidáme cibuli nadrobno, špekáčky na kolečka, papriku, sůl, pepř a promícháme. Podlijeme vodou, rozdrobíme masox a 10 minut vaříme.
-
2
Přidáme rajský protlak, smetanu nebo mléko smíchanou s moukou a za stálého míchání vaříme ještě asi 10 minut.
-
3
Podáváme s pečivem.