Fíky ve víně a medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Ořechy vlašské
  • 300 g Fíky sušené
  • 100 ml Džus pomerančový
  • 60 ml Med včelí
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Víno červené
  • 250 ml Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 924 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 298.6 mg
  • Vláknina 5235 mg
  • Vitamín A 5235 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fíky namočíme do vína a sherry a necháme do druhého dne odležet.

  • 2

    Druhý den uvedeme celou směs k varu, přidáme pomerančovou šťávu, ořechy a med. Zvolna povaříme 15 minut.

  • 3

    Servírujeme zdobené lžící ušlehané smetany.

Komentáře k receptu