Medailonky ze svíčkové s husími játry a lanýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 16 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 251.1 mg
- Draslík 734.3 mg
- Vláknina 139.8 mg
- Vitamín A 139.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na 8 medailonků, osolíme a opepříme. Játra nakrájíme na 8 plátků. Lanýže nastrouháme na tenké plátky.
-
2
Olej rozpálíme, maso na něm krátce z obou stran osmažíme. Poté je přendáme na papírem vyložený plech. Játra dáme do pánve po masu, opět krátce osmažíme a poté jednotlivé plátky rozložíme na medailonky svíčkové. Dáme péct na 10 minut při 170°C.
-
3
Do pánve po smažení masa přilijeme vývar a rozdrobíme masox. Necháme rozpustit, přilijeme víno. Krátce povaříme a dochutíme dle potřeby solí a pepřem. Do horké omáčky vmícháme máslo.
-
4
Upečené medailonky servírujeme přelité omáčkou, navrch ozdobíme plátky lanýžů a sekanou pažitku.