Chřestový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 14 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 143.1 mg
- Draslík 315 mg
- Vláknina 5614.8 mg
- Vitamín A 5614.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest omyjeme, oloupeme, odkrojíme dolní čtvrtiny a pokrájíme na kostičky. Zbytek chřestu pokrájíme na plátky. Chřestové kostičky uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, chřest rozmixujeme a necháme vychladnout.
-
2
Potom do pyré vmícháme vejce a smetanu, osolíme a opepříme. Pažitku omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.
-
3
Plátky chřestu osmahneme na másle, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme do změknutí.
-
4
Zapékací mističky naplníme částí mixovaného chřestu, přisypeme chřest podušený a překryjeme další vrstvou pyré.
-
5
Nákyp necháme zapéct v troubě 40 minut při 160°C ve vodní lázni. Servírujeme posypaný sekanou pažitkou.