Pomerančová kůra naložená v cukru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Pomerančová kůra
  • 500 g Cukr krystal
  • 150 g Cukr krystal
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 107.3 mg
  • Vláknina 10600 mg
  • Vitamín A 10600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče důkladně omyjeme, vykrojíme dužinu a kůru pokrájíme na menší kousky. Vložíme do sklenice, zalijeme vodou a odložíme do druhého dne.

  • 2

    Poté vodu slijeme a nahradíme ji čerstvou. Stejný postup opakujeme ještě 3x. Pátý den scedíme. Cukr rozmícháme ve vodě, svaříme, přidáme kůru a povaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Pomerančovou kůru ze sirupu vyjmeme, obalíme v jemném cukru, rozložíme na pracovní plochu a necháme zaschnout.

Komentáře k receptu