Pomerančová kůra naložená v cukru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 107.3 mg
- Vláknina 10600 mg
- Vitamín A 10600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče důkladně omyjeme, vykrojíme dužinu a kůru pokrájíme na menší kousky. Vložíme do sklenice, zalijeme vodou a odložíme do druhého dne.
-
2
Poté vodu slijeme a nahradíme ji čerstvou. Stejný postup opakujeme ještě 3x. Pátý den scedíme. Cukr rozmícháme ve vodě, svaříme, přidáme kůru a povaříme do zhoustnutí.
-
3
Pomerančovou kůru ze sirupu vyjmeme, obalíme v jemném cukru, rozložíme na pracovní plochu a necháme zaschnout.